Kontrollbolaget vinner årets Di Gasell 2024

Vi på Kontrollbolaget har glada nyheter att berätta. Vi har återigen blivit utsedda till vinnare av Årets DI Gasell 2024 Gävleborg! Denna utmärkelse handlar om att uppmärksamma företag som växer och bidrar positivt till svenskt näringsliv.

 

Kontrollbolaget grundades med en tydlig vision från vår VD och medgrundare Viktor Lundin – att utveckla smartare och mer hållbara byggprocesser. Genom att låta konstruktörer, arkitekter och andra experter samarbeta nära varandra skapar vi en helhetslösning som är skräddarsydd för varje kund.

 

Att vinna DI Gasell är mer än bara en prestation för Kontrollbolaget, det är en bekräftelse på omtänksamma och utvecklande arbetsmetoder. Genom att ständigt utforska nya sätt att förbättra och anpassa sig till marknadens behov har Kontrollbolaget banat väg för en ny standard i branschen. Engagemanget för kvalitet gör företaget till en ledande aktör som verkligen bryr sig om sina kunder och framtiden!

 

– Det handlar om att lyssna på våra kunder och ständigt utvecklas. Vi är stolta över att vara en del av en gemenskap, säger Pernilla Lundin.

  • Nyheter
  • ''När vi pratar om Kontrollbolaget och att skapa ett team, så är det individerna som är det viktigaste.''

    säger Pernilla Lundin, en av grundarna till Kontrollbolaget

     

    Den 9 oktober, 2024, tog Kontrollbolaget emot utmärkelsen årets Gasellföretag Gävleborg på gasellfesten i Kulturhuset Väven i Umeå.

    Att vi, Kontrollbolaget, i år igen tagit oss igenom de högt ställda kraven och det nålsöga som endast ett fåtal, mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag, lyckas med, är något som gör oss oerhört stolta och glada, säger Viktor Lundin, VD Kontrollbolaget.

    I år firar Dagens Industri 25-års jubileum med den prestigefyllda tillväxttävlingen Di Gasell! För 25:e året i rad har Dagens industri rankat Sveriges snabbast växande företag i var och ett av Sveriges 21 län, vid åtta prisutdelningar från Malmö i söder till Umeå i norr.

    På gasellfesten i Umeå, tillägnad Sveriges tillväxtföretagare från Västernorrland, Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Gävleborg. tog ägarna Viktor och Pernilla Lundin på Kontrollbolaget, stolta emot den skinande glasstatyetten.

     

    Vad tänkte ni när Gasell teamet ringde och berättade att ni hade vunnit i år igen?

    – Wow!! Vi blev väldigt överraskade och jätteglada, säger Pernilla Lundin.

     

    I Dagens Industris artikel som publicerades i samband med utmärkelsen, lyfter journalisten Alfons Westerberg fram Pernilla och Viktors tankar kring framtiden, hur de har tagit sig dit dom är idag tillsammans med ett fartfullt liv med trillingar. De startade företaget 2018 och de medger att starta ett eget företag med treåriga trillingar var inte optimalt.

    ”Tittar man tillbaka så kan jag knappt förstå hur vi klarade av att stå upp. Jag tror att vi var så tomma i huvudet att vi knappt tänkte, utan bara gjorde”, säger Pernilla Lundin.

    ”På sätt och vis tror jag ändå att det var rätt läge för oss, för vi fick en typ av frihet. Det var ett tufft läge, men ändå rätt”, säger Viktor Lundin.

    Båda medger att ”Det smartaste draget vi har är att vi vågar satsa”.

     

    Viktor och Pernilla Lundins bästa tips till snabbväxare!

    • Linda inte in saker. ”Våga säga precis vad du tänker och ta diskussionerna som uppstår. Bli inte arg när någon kommer och vill diskutera. Det sparar väldigt mycket tid, irritation och frustation oavsett om det är i samtal med en kund eller mellan oss på företaget.”
    • Enkelhet. ”Enkelt är bra och det enkla alternativet är ofta det bästa.”
    • Var snäll. ”Var alltid ärlig och snäll. Det är nog det viktigaste.”

     


    Källa & bilder: www.dagensindustri.se

  • Nyheter
  • FAKTA OM DI GASELL

    DI GASELLFÖRETAG

    Sverige behöver tillväxt och Sveriges entreprenörer behöver inspiration, praktisk kunskap och goda förebilder. Därför utser Dagens industri de snabbast växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Det har de gjort sedan år 2000.

    Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

    Under åren 2020 - 2023 har Kontrollbolaget haft en tillväxt på 600% och skapat 15 nya arbetstillfällen.

     

     

    Gasellkriterier

    För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla kriterier. Dessutom görs en helhetsbedömning av bolaget där ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet vägs in.

    Ett Gasellföretag har:

    1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.
    2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.
    3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.
    4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
    5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
    6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
    7.  Sunda finanser.

    Begreppet Gasell skapades av den amerikanske forskaren David Birch. Ett Gasellföretag är ett litet snabbväxande företag och som Birch visade redan på 1980-talet det är det dessa företag som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från storföretagen som ständigt måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen.

     


    Källa: gasell.di.se

    Publicerat: 2024-10-17

    Du kanske också är intresserad av...